Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

" ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ "

«Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς, ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της βασιλείας έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς».

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Κυριακή εσπέρας 9/4/2017 η πρώτη ακολουθία του Νυμφίου εις τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου του Θεσβίτου Λεονταρίου
Πλήθος πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό του χωριού μας για να παραστούν στην ακολουθία του Νυμφίου που σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, όπου μέσα από τους υπέροχους κατανυκτικούς ύμνους του λειτουργικού και υμνολογικού κύκλου της Εκκλησίας μας, που θα ακουσθούν αυτή την περίοδο, θα πορευτούμε καθ’ όλη την διάρκεια του πάθους και θα εορτάσουμε την ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.Εν συνεχεία όπως όλοι παρατηρήσαμε στα γεγονότα που παρουσιάζονται σήμερα και τα οποία είναι αφενός μεν το πρόσωπο του Ιωσήφ του Πάγκαλου, όπου υπογράμμισε το γεγονός ότι πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα του, ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε «Άνθρωποι του Θεού», έχοντας συνέχεια την συνείδηση μας καθαρή και ακολουθώντας πιστά το θέλημα του Κυρίου και αφετέρου της ξυρανθείσας άκαρπης συκιάς, όπου σημείωσε ότι όταν δεν μπορούμε να παράγουμε καρπούς εξαιτίας της παρακοής στο θέλημα του Κυρίου, τότε αχρηστεύουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας παράλληλα. 
Καταλήγοντας, όλοι οι παριστάμενοι θα έπρεπε να συμπορευθούν με τον Κύριο, ώστε να καταφέρουν να ζήσουν αυτό το κάτι το διαφορετικό που χαρίζει σε όλους μας κάθε φορά αυτή η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, έχοντας υπακοή στον Κύριο όπως είχε και Αυτός στο θέλημα του Πατρός Του, χαρίζοντας μέσα από τον θάνατό Του, την Αιώνιο Ζωή.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου